GGD GHOR Nederland

Hoe wij processen ontwerpen én implementeren binnen GGD GHOR Nederland

Procesmanagement in een organisatie die vol in beweging is

Binnen GGD GHOR Nederland is er gestart met proces management in combinatie met proces architectuur. Een mooie combinatie die voor een sterke basis zorgt in het werken in/met processen. De organisatie is vol in beweging en overal is er verandering. Er wordt gewerkt aan programma’s, projecten, cultuur, beleid, automatisering en data. Er is veel én geen samenhang tussen de verschillende ontwikkelingen. Processen uitwerken is daardoor wel en niet gewenst tegelijk. Hoe zijn we hier mee om gegaan?

 

Het bestaansrecht van iedere organisatie komt voort uit de primaire processen in combinatie met de ondersteunende processen. Bij de start is er een goede basis gelegd in proces architectuur, dit zorgt ervoor dat we later in het traject de focus konden houden op het ontwerpen en herinrichten van operationele processen. De nut en noodzaak loopt als een lopend vuurt van onderwerp naar onderwerp en nieuwe initiatieven worden na loop van tijd getoets op de impact op de processen. Door klein te beginnen, bij ondersteunende (bedrijfsvoerende) processen stonden we klaar op het moment dat medewerkers en management het overzicht én de structuur van proces management konden gebruiken!

 

Ook je processen optimaliseren?

“Het ontwerp zorgt voor eenduidigheid in de gesprekken”

– GGD GHOR Nederland

Klaar voor de volgende stap?

Wij zorgen ervoor dat jij in control bent. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of bel onze architect!